SävsjöAppen
En bild tillhörande nyheten
Emmeli Ahlander har på söndag releasefest för sin nya bok "Du är utvald". - Foto: Frida Ohlin
Emmeli släpper bok om ledarskap på kristen grund: "Jag hade det inom mig"
2023-06-05 15:42

Sävsjöbon och företagaren Emmeli Ahlander förverkligar nu sin dröm om att skriva en ledarskapsbok - med fokus på att hjälpa andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Detta med avstamp i den kristna tron.
– Jag saknade en bok som troende som tar fasta på ledarskap inom både ande, själ och kropp.


För ett år sedan satte sig Emmeli Ahlander under en ledarskapsutbildning i USA och började intensivt skriva ner sina tankar för att ta fram ett råutkast till en ny bok.
Bara en månad senare var utkastet klart, och nu ett år senare släpps hennes bok "Du är utvald".

– Det var en utmanande utbildning med ett projekt att "stretcha" sig själva. Så jag fick i uppgift att skriva råmanuset på en månad. Men det gick, för jag hade det inom mig, berättar Emmeli.

– Jag visste vad jag tycker är viktigt och vad jag ville prioritera. Det var mest att samla ihop allt och skriva ner, så det var både lätt och roligt.

Andligt sökande
Det var under pandemiåren som fröet till vad som skulle komma att bli en bok såddes.
Emmeli arbetade som grafisk designer och fick mindre att göra i och med att stora delar av samhället stängde ner. Hon påbörjade då en inre resa.

– Under pandemin påbörjade jag en andlig upptäcktsfärd. Även om jag kallat mig kristen hade jag inte praktiserat det på det levande sätt som jag nu upptäckt, när jag något år innan pandemi startade var på väg att bränna ut mig sökte jag efter svar och hittade då tillbaka till min kristna tro, och det blev så tydligt att det var det jag hade sökt efter hela tiden.

– Jag började fundera på andra prioriteringar när tankarna kom om jag behövde lägga ner mitt företag. Jag tänkte att "nej, det vill jag inte", och startade plattformar tillsammans med andra som också vill växa och må bra. Så det blev en del digitala evenemang exempelvis.

Boken "Du är utvald"
Hon började i samband med detta utbilda sig inom ledarskap, och höll efter det olika kurser och utbildningar på området - med avstamp i den kristna tron. Boken är nu en förlängning av vad hon under åren har föreläst om.

– Jag saknade en bok som troende som tar fasta på ledarskap inom både ande, själ och kropp. Böcker om personlig utveckling utan Gud och andlighet finns, och även nyandliga med fokus på universum. Men just detta kändes som det fattades.

Kan du beskriva boken lite närmare?

– Det handlar om personligt ledarskap utifrån kristen grund. Att man ser Gud som skaparen av oss och denna värld. Vad som är hans tankar om oss och vilka nycklar han ger oss för att leva livet fullt ut. Vi lever i ett stressat samhälle med mycket psykisk ohälsa, så vad är hans väg för att utvecklas och använda våra passioner?


(På bara ett år färdigställde Emmeli boken "Du är utvald". Foto: Frida Ohlin)

Sex nycklar

Hennes bok är uppdelad i vad hon kallar för sex olika nycklar. Delar som hon lyfter är bland annat: 

Bli trygg och säker i din identitet, upptäck de människor du ska omge dig med, aktivera dina gåvor och det du har till förfogande, utforska din vision, våga tänk och dröm storslaget och kliv ut i ditt kall och följ drömmen i ditt hjärta.

Något som hon även lärt ut under sina kurser.

– Den bygger på "utvald-metoden", ett ramverk jag själv tagit fram. Vissa övningar är vedertagna, och så jag har vävt samman det med vad bibeln säger. Jag vill att det ska nås fram på ett bredare sätt, och vara något att samtala kring. Jag är ganska sårbar i min egen berättelse som jag tror många kommer kunna relatera kring.

– När jag hade skickat utkastet till en lektör fick jag feedback om att hon kände sig stärkt som kvinna, företagare och troende. Samtidigt riktar boken sig till både män och kvinnor, för jag tror att män ibland kan behöva mjukare ledarskapsperspektiv också.

Releasefest
För den som är intresserad av boken och Emmelis ledarskapskurser finns möjlighet att både få veta mer om boken och ta del av en workshop när hon på söndag den 11 juni har releasefest på Forssa Kvarnagård.

För de som har förbokat kommer det bjudas på lunch innan workshopen, och vid kl 15.30 öppnar hon upp för allmänheten.

– Eftersom jag inte hade någon 40-årsfest vill jag göra det stort! Så det blir levande musik, en fotovägg, utlottning av presentkort, bonusar och en kortare inspirationsföreläsning. Det kommer bli en glädjens festdag och jag känner mig hedrad över de som vill komma!


(Författaren slår på stort under sin releasefest. Foto: Frida Ohlin)

Det finns fortfarande platser kvar för de som vill förboka lunch och webshop, vilket görs via Emmelis företags hemsida (Tid att blomstra).

Vad känner du att din bok tillför läsaren som denne kanske inte kan få ta del av genom kyrkan?

– Det handlar mycket om självledarskapet och sitt andliga självförtroende. Att Gud har gjort mig till förvaltare av mitt eget liv och att finna glädjen i detta. Helt enkelt förstå vad jag kan göra för att leva mitt liv utifrån mina egna möjligheter.



Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
Vi söker medarbetare till svetsavdelningen
Vi söker nu nya medarbetare till svetsavdelningen och vi erbjuder en trevlig arbetsplats med god sammanhållning, ständig utveckling samt en bra arbetsmiljö där säkerheten alltid är högsta prioritet.

Läs mer om tjänsten 

Sista ansökningsdag är 15 maj men skicka gärna in din ansökan tidigare, gärna i formen av CV och personligt brev, då urval sker löpande. Skicka ansökan till anna.wright@orwak.com.

Kontakta Thomas, produktionsledare för plåtverkstaden, eller Anna, produktionschef, för ytterligare information eller frågor.

Thomas Karlsson: thomas.karlsson@orwak.com, 072-402 14 76
Anna Wright: anna.wright@orwak.com, 072-080 86 90
Lunch
▪️Köttfärslimpa med gräddsås & lingonsylt
▪️Veckans fisk: Stekt strömming med mos & skirat smör
▪️Veckans sallad: Kycklingsallad med örtsås
▪️Veckans pasta: Pasta med hummersås & kräftstjärtar
▪️Veckans vegetariska: Pannoumiburgare, guacamole, aioli & pommes

Dagens rätt 138:- inkl. sallad, bröd, smör, dryck, kaffe & kaka serveras vardagar 11.30-14.00.
Häfte med 10 lunchkuponger: 1200:-, vårt lunchhäfte är personligt.
Avhämtning: 110:-.
Visa dagens lunch från ytterligare 1 restauranger
Erbjudande
50% på Månadskort
Sävsjö Hälsostudio har kampanj på månadskort månaden ut. 30/4-24

Ladda ner appen Sävsjö Hälsostudio via Appstore eller Goggle Play. Där hittar du alla våra träningskort och kan boka dina gruppass
Idag
Tyko har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
15 ⁰C
5 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i SävsjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.