SävsjöAppen
Det regnade en hel del under dagarna men när det var paus och servering var vädret oftast bättre. Foto: Stefan Gustafsson
Målle Lindberg dragplåster i föreningarnas samarbete
2024-07-10 14:38

För andra året i rad samarbetade frikyrkan och hembygdsföreningen i Stockaryd när Folkets tält var på besök på orten under förra veckan. Någon dag före evenemanget meddelades att 95-årige Målle Lindberg skulle medverka under två av kvällarna.

Varje kväll bjöds det in till tältmöten i det norska tältet som just nu turnerar Sverige runt med Emilia Lindberg i spetsen. Med sig hade hon 18-åriga Ronja Memselius och norska Mona Edvardsen Selseng som tillsammans med sin man Per-Harry Selseng äger tältet.

Det bjöds på nygammal country/gospelmusik och inte minst läsarsånger. De backades upp av bland annat  kapellmästare Rolle Pettersson på keyboard, Håkan Bertilsson på bas, Lars Möllesjö på gitarr och Joakim Sundler på trummor och Tore Kvinlaug på munspel.

Nenne Lindberg medverkade flera kvällar liksom norrmannen Frode Moldemyr. Flera personer från frikyrkan medverkade med apeller och på lördagen blev det dragspelsmusik med Peter Hallström Johansson och Svante Sigurdsson. På torsdagen var Målle Lindberg på plats och han stannade för att sjunga och tala hela tre kvällar. 

– Målle Lindberg är ju ett dragplåster, en publikmagnet, men han är 95-år gammal och hade rest från Göteborg och det är ju svårt att veta på förhand hur mycket han ska orka med, säger Lennart Olsson, ordförande i hembygdsföreningen. 

Omkring 100 personer var på plats första kvällen men antalet besökare ökade till 300 personer under helgen då tältet var fullsatt. 

– Det är jättetrevligt och bra för oss alla i Stockaryd. Det här sätter ju Stockaryd lite på kartan, det kommer folk från hela södra Sverige och även norrmän, berättar Lennart Olsson.  

Han berättar att många kommer med husbilar och att de också hjälpts åt att inkvartera de medverkande i sina hem och sommarstugor. 

– Det är toppen att kunna samarbeta mellan föreningar och väldigt viktigt med samarbete på småorterna i kommunen, säger Lennart Olsson.

Under lördagen bjöd hembygdsföreningen in till hembygdsdag med hemvändartema. Husen i hembygdsparken hade öppet och de dryga 50 besökarna fick också höra om Stockaryds historia och hembygdsgården med sina åtta hus varav det första flyttades till platsen 1967. Lindbergarna underhöll också med musik under eftermiddagen. På gräsplanen mellan husen fanns också äldre föremål som hästkärror uppställda.  

– Vi ställde också ut saker i trädgården, sånt som vi vågade plocka ut, säger Lennart Olsson och syftar på att vädret var ostadigt under helgen.

Trots att regnet föll på tältduken var det oftast uppehåll när det var dags för paus och servering. Frikyrkan och hembygdsföreningen bidrog med att servera bland annat kaffe, våfflor, korv och hamburgare. 

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
ABL söker personal! Svetsoperatör MAG - svetsning
ABL Construction Equipment i Sävsjö utvecklar, konstruerar och producerar redskap till entreprenadmaskiner, framför allt hjullastare och grävmaskiner, med leveranser till kunder över hela världen. Högsta kvalitet tillsammans med flexibilitet är vårt kännemärke.
Vi är ca 43 anställda i egna lokaler i Sävsjö, där vi har helheten under samma tak.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med manuell MAG-svetsning – upphäftning och svetsning av redskap till hjullastare och grävmaskiner, allt från fästen till skopor. Tillverkningen sker från grunden utifrån ritningsunderlag och svetsfixturer.

Kvalifikationer
• Gymnasieutbildning eller motsvarande
• Erfarenhet av MAG-svetsning
• Ritningsläsning
• Svenska i tal och text
• Travers och truckkort är meriterande
• Erfarenhet från branschen är också en fördel

Personliga egenskaper
• Noggrann och kvalitetsmedveten som person, vilja att göra ett bra jobb
• Intresserad och vilja att lära nytt och utvecklas

Vid tillsättande av denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten tillsätts löpande, varför vi vill se just din ansökan så fort som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta:
Martin Andersson, produktionschef
0382-676 21, martin.andersson@abl.se

Lunch
Under juli månad serverar vi inte lunch men självklart har vi öppet som vanligt.
Visa dagens lunch från ytterligare 9 restauranger
Erbjudande
Helgen på Lilla Cafeet!
Vi kör räkstubbe helg på Lilla! 


På fredag kör vi sommarkväll, öppet till kl 21. Det kommer serveras entrecoté, pommes och pepparsås, välj en öl eller vin till maten för 235:- 
Det kommer även finnas paj med sallad, räkstubbe och sallader på menyn för kvällen.


Lördagen står Lilla öppet till kl 20, det kommer finnas räkstubbe hela dagen, även sallader och paj med sallad. 


HELGENS DRINK! Sea Breeze en läskande drink med smak av grapefrukt och tranbär!


Välkomna in till oss i helgen, vi hoppas på sol och fint väder!💙💙🌞
Idag
Jakob har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
13 ⁰C
11 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i SävsjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.