SävsjöAppen
Det regnade en hel del under dagarna men när det var paus och servering var vädret oftast bättre. Foto: Stefan Gustafsson
Målle Lindberg dragplåster i föreningarnas samarbete
2024-07-10 14:38

För andra året i rad samarbetade frikyrkan och hembygdsföreningen i Stockaryd när Folkets tält var på besök på orten under förra veckan. Någon dag före evenemanget meddelades att 95-årige Målle Lindberg skulle medverka under två av kvällarna.

Varje kväll bjöds det in till tältmöten i det norska tältet som just nu turnerar Sverige runt med Emilia Lindberg i spetsen. Med sig hade hon 18-åriga Ronja Memselius och norska Mona Edvardsen Selseng som tillsammans med sin man Per-Harry Selseng äger tältet.

Det bjöds på nygammal country/gospelmusik och inte minst läsarsånger. De backades upp av bland annat  kapellmästare Rolle Pettersson på keyboard, Håkan Bertilsson på bas, Lars Möllesjö på gitarr och Joakim Sundler på trummor och Tore Kvinlaug på munspel.

Nenne Lindberg medverkade flera kvällar liksom norrmannen Frode Moldemyr. Flera personer från frikyrkan medverkade med apeller och på lördagen blev det dragspelsmusik med Peter Hallström Johansson och Svante Sigurdsson. På torsdagen var Målle Lindberg på plats och han stannade för att sjunga och tala hela tre kvällar. 

– Målle Lindberg är ju ett dragplåster, en publikmagnet, men han är 95-år gammal och hade rest från Göteborg och det är ju svårt att veta på förhand hur mycket han ska orka med, säger Lennart Olsson, ordförande i hembygdsföreningen. 

Omkring 100 personer var på plats första kvällen men antalet besökare ökade till 300 personer under helgen då tältet var fullsatt. 

– Det är jättetrevligt och bra för oss alla i Stockaryd. Det här sätter ju Stockaryd lite på kartan, det kommer folk från hela södra Sverige och även norrmän, berättar Lennart Olsson.  

Han berättar att många kommer med husbilar och att de också hjälpts åt att inkvartera de medverkande i sina hem och sommarstugor. 

– Det är toppen att kunna samarbeta mellan föreningar och väldigt viktigt med samarbete på småorterna i kommunen, säger Lennart Olsson.

Under lördagen bjöd hembygdsföreningen in till hembygdsdag med hemvändartema. Husen i hembygdsparken hade öppet och de dryga 50 besökarna fick också höra om Stockaryds historia och hembygdsgården med sina åtta hus varav det första flyttades till platsen 1967. Lindbergarna underhöll också med musik under eftermiddagen. På gräsplanen mellan husen fanns också äldre föremål som hästkärror uppställda.  

– Vi ställde också ut saker i trädgården, sånt som vi vågade plocka ut, säger Lennart Olsson och syftar på att vädret var ostadigt under helgen.

Trots att regnet föll på tältduken var det oftast uppehåll när det var dags för paus och servering. Frikyrkan och hembygdsföreningen bidrog med att servera bland annat kaffe, våfflor, korv och hamburgare. 

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
I Juletid
För tredje gången gästar "I jultid"-turnén Vrigstad. För tre år sedan var Elisa Lindström gästartist och i fjol firade turnén 20 årsjubileum och Tommy Nilsson var solist. I år är det John Lundvik som sjunger tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcos Ubeda på keyboard. John Lundvik vann melodifestivalen 2019 med låten "Too late for love". För två år sedan tävlade han i samma tävling med "Änglavakt". Han har även vunnit "Let's dance" 2020. John Lundvik växte upp i Växjö från det att han var 6 år vilket han bl a berättar om i sitt sommarprat från 2019. Han har även en friidrottskarriär bakom sig där han tävlade i kortdistanslöpning. Även den här gången medverkar den lokala kören Cantabile under ledning av Carina Hult. Vill man köpa en biljett så gör man det på Hemköp i Vrigstad från den 16/11.
Lunch
▪️Lunchbuffé med två varmrätter 129 :-
▪️Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och gräddsås 149:-
▪️Stekt rödspätta med kokt potatis och remouladsås 149:-
▪️Bakad potatis med veganröra 129 :-
Dagens lunch tisdag - fredag 11.30-14.30.
Ingår: salladsbord, isvatten och kaffe & kaka.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i SävsjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.