SävsjöAppen
En bild tillhörande nyheten
Patrick Blomström och Nina Brogård, Sävsjö Näringsliv. Foto: Magdalena Anderås
Företagare bjuds in till forum och fest: "Vi behöver träffas mer"
2024-09-30 15:50

Under två dagar bjuder Sävsjö Näringsliv in företagare till företagarforum, träff angående företagsklimat och näringslivsfest.

– Vi vill samla många företag under de här dagarna, säger Nina Brogård.


På torsdag och fredag arrangeras företagardagarna i Sävsjö kommun. Sävsjö Näringsliv bjuder in till två dagar för företagare att mötas som avslutas med näringslivsfest på Kulturhuset på fredagskvällen där några av Sävsjös företagare kommer prisas.

Först ut är Anna Gillek från Svenskt Näringsliv och som på torsdagen kommer gå igenom rakningen kring företagsklimatet i Sveriges kommuner. Bland annat kommer faktorer för att förbättra näringslivsarbetet i Sävsjö kommun tas upp.

Forum för företagare
Torsdagen fortsätter med företagarforum där syftet är att få till ett forum för att ge företagarna sin syn på vad man behöver jobba med för att förbättra för företagen och att fortsätta utvecklas i kommunen.

– Det är inget 100-meterslopp, det är ett maraton och en viktig del i det strategiarbete som pågår och som de nu har möjlighet att vara med och påverka, säger Patrick Blomström VD på Sävsjö Näringsliv.

– Det är viktigt att det framgår att forumet är till för alla företagen, oavsett om man är ett litet eller stort företag, säger Nina Brogård, näringslivskoordinator på Sävsjö Näringsliv.

Träffas mer
Tanken är att få till det fysiska mötet som kanske inte är så lätt med tanke på dagens cybermöten.

– Målsättningen är att vi vill samla många företag under de här dagarna, speciellt nya, unga företagare som vill få stöd av någon och inspireras, säger Nina.

– Vi kan lösa mycket digitalt men vi behöver träffas mer. Det händer någonting i det fysiska mötet mellan erfarna, nya och internationella företag, säger Patrick.

Vad är höjdpunkten med företagardagarna?

– Det måste jag ändå säga att det kommer vara näringslivsfesten, säger Nina.

– Det är där vi firar dem som blir årets pristagare och det blir forumet där vi kan hylla dem, säger Patrick.

Festen kommer äga rum på Kulturhuset under fredagskvällen. Tidigare har man kört sittande middag med trerätters. I år är det nytt konceptet med utgångspunkt i enkelhet, med mer after work-stuk med mingel, mat och underhållning. 

– Tanken är att det ska vara lättare för fler att gå och därför testar vi nytt för vi vill fånga in alla typer av företag, säger Nina.

Priserna som delas ut är Årets företagare, Årets nytänkare, Årets butik och Årets UF-företag. 

– Nu har vi breddat näringslivsfesten lite och vi vill nå ut till nya och göra det mer tillgängligt för alla att komma och det är minglet som är det viktiga, fortsätter Patrick.

Det är fortfarande möjligt att anmäla sig till både träffar och fest och anmälan sker via Sävsjö Näringslivs hemsida.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
Välkommen att fira FN-dagen med Mixturen
På tisdag kommer det även att bli en samling i Sävsjö församlingshem där Mixturens båda grupper har en FN-samling. Barnen medverkar med sång och även Pär Sjöstrand är med och håller en andakt. Ett enkelt fika blir det också. Man får även möjlighet att ge en gåva till "Världens barn".
Lunch
▪️ Ugnsbakad Fiskfile med Strimlade Grönsaker Sandefjordsås & Potatispure
▪️ Varmrökt lax med kokt potatis och caféets sås
▪️ Pannkakor med sylt och grädde
▪️ Räksallad, Ceasarsallad

Lunchöppet 11.30-14.00. Dagens lunch 135 kr, sallader 125/145 kr, varmrökt lax 140 kr. Inkl. vatten, kolsyrat vatten, måltidsdryck, sallad, bröd och kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.