
I torsdags den 27 oktober stod det klart att Sveriges godaste leverpastej produceras i Sävsjö - närmare bestämt hos Ludvig Sörensen AB, Lulles.
Produkten fick en mästartitel under Chark-SM 2022 i ketegorin "Pastej och Sylta".
”En krämig balanserad klassisk produkt som infriar alla attribut när det gäller en bredbar pastej.”
Så löd juryns motivering till att Ludvig Sörensens AB vann mästartiteln för sin leverpastej på Chark-SM 2022.
– Det känns såklart riktigt bra, det är första gången i bolagets långa historia man lyckas att bli mästare inom en kategori, säger Thomas Lenegård, vd på Ludvig Sörensen AB.
Medaljregn
Charkproducenten lyckades förutom mästartiteln ta hem ytterligare åtta medaljer för flera andra av företagets produkter. Med både varumärket Lulles och Hugos.
– Att vi utöver mästartiteln kammar hem fyra guld till inom flera olika kategorier känns helt otroligt bra, och visar på att vi har en riktigt bra kvalitet och bredd i det vi gör. Resultatet med fem guld varav en mästartitel av sju inskickade produkter är helt otroligt bra!
Vad innebär detta för er som företag?
– Att vi får bevis på det vi försöker förmedla varje dag till både nya och befintliga kunder; att vi står bakom högkvalitativt mathantverk. Man märker redan av att flera kunder följer och har ett intresse för resultaten.
Hemligheten
Årets tävling var den 11:e upplagan, och totalt deltog 70 företag med totalt 650 inskickade produkter.
Under två dagar har en jury på 40 experter smakat på produkterna för att utse mästare, guld, silver och bronstitlar i de 18 olika kategorierna.
Vad är hemligheten bakom era framgångsrika produkter?
– Duktig personal som verkligen står bakom det äkta hantverket! Det är många som jobbat med hantverket under många år och de är så värda berömmet!