SävsjöAppen
En bild tillhörande nyheten
Annika Lindstrand och Anna Wright på Orwak är glada över att kunna välkomna PG Wettsjö till Sävsjö. Foto: Privat / Pressbild
Företagen bjuder in välkänd föreläsare: “Värna varandra och ha kul på jobbet”
2024-09-13 14:50

På onsdag den 18 september bjuder Orwak och Skruf snus in till föreläsning med välkände föreläsaren PG Wettsjö som kommer prata om arbetsglädje och kommunikation.

– Vi jobbar ju väldigt aktivt med att man ska ha kul på jobbet. Vi ska trivas och värna varandra och ha kul på jobbet. Och här tänkte vi att det är ett kul och roligt sätt att få fram ett så viktigt budskap, säger Anna Wright från Orwak.

Föreläsaren PG Wettsjö kommer till Sävsjö för två föreläsningar på onsdag nästa vecka och ämnet är vinnande kommunikation och arbetsglädje. 

Det är företagen Orwak och Skruf snus som samarbetar för att erbjuda sina anställda en föreläsning med en större talare och ett bra budskap. De båda företagen öppnar upp föreläsningarna så att vem som helst som är intresserad kan komma och lyssna.

– Vi ville göra det här för våra anställda, det var så det började, säger Anna Wright, platschef på Orwak.

– Att ta hit duktiga föreläsare är i dagsläget väldigt dyrt men då kom vi på idén att göra ett samarbete med andra företag. Och det finns ju bra lokaler här i Sävsjö. Vi fick ett jättefint samarbete med Skruf Snus och det har då resulterat i att vi tar hit PG Wettsjö, säger Annika Lindstrand, ekonomi- och HR-chef.

Det blir två föreläsningar med samma innehåll där Skruf snus och Orwaks medarbetare kommer delta på arbetstid. Den ena föreläsningen är klockan 12.00 till 14.00 och den andra på kvällstid klockan 18.15 till  20.15.

– Vi har ju skiftjobb och det har ju Skruf snus med. Och därmed så har vi både dagtid och kvällspass, säger Annika. 

Föreläsningen äger rum i Galaxen på Kulturhuset i Sävsjö och 450 personer får plats på en föreläsning.

Anna och Annika berättar att de under året pratat mycket om kommunikation och arbetsglädje och det är också ämnet för föreläsningarna. 

– Vi har det här året arbetat väldigt mycket med att prata om just de här ämnena. Hur man beter sig på arbetsplatsen. Hur uppfattas jag? Hur beter jag mig mot mina kollegor? Just enkla saker som att jag säger hej i korridoren. Vi säger god morgon. Hur vi faktiskt inkluderar varandra. Hur vi kommunicerar, säger Annika. 

– Vi jobbar ju väldigt aktivt med att man ska ha kul på jobbet. Vi ska trivas och värna varandra och ha kul på jobbet. Och här tänkte vi att det är ett kul och roligt sätt att få fram ett så viktigt budskap, säger Anna.

Utifrån ämnena kommunikation och arbetsglädje började man titta efter föreläsare och fick tips om PG Wettsjö som föreläser just kring de områdena. 

– Han är ju känd för att göra det på ett väldigt roligt, aktivt, fullt med energi, Anna.

– På ett lättsamt sätt så att alla förstår känner jag. Det hoppas vi nu på, Annika.

Framöver hoppas företagen att ännu fler företag vill haka på för att arrangera liknande föreläsningar med välkända talare.

– Vi hoppas att det kan bli en fortsättning kommande år och att fler företag är intresserade av att vara med. Det skulle göra att vi kan få hit föreläsare som faktiskt kostar lite mer och är väldigt kända med bra budskap, säger Annika. 

– Jag är väldigt förväntansfull och hoppas att det här blir en bra föreställning att man känner sig boostad när man går ut därifrån, avslutar Annika.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
I Juletid
För tredje gången gästar "I jultid"-turnén Vrigstad. För tre år sedan var Elisa Lindström gästartist och i fjol firade turnén 20 årsjubileum och Tommy Nilsson var solist. I år är det John Lundvik som sjunger tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcos Ubeda på keyboard. John Lundvik vann melodifestivalen 2019 med låten "Too late for love". För två år sedan tävlade han i samma tävling med "Änglavakt". Han har även vunnit "Let's dance" 2020. John Lundvik växte upp i Växjö från det att han var 6 år vilket han bl a berättar om i sitt sommarprat från 2019. Han har även en friidrottskarriär bakom sig där han tävlade i kortdistanslöpning. Även den här gången medverkar den lokala kören Cantabile under ledning av Carina Hult. Vill man köpa en biljett så gör man det på Hemköp i Vrigstad från den 16/11.
Lunch
▪️Lunchbuffé med två varmrätter 129 :-
▪️Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och gräddsås 149:-
▪️Stekt rödspätta med kokt potatis och remouladsås 149:-
▪️Bakad potatis med veganröra 129 :-
Dagens lunch tisdag - fredag 11.30-14.30.
Ingår: salladsbord, isvatten och kaffe & kaka.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.