SävsjöAppen
Foto: Privat
Flera rekord på Bringetofta marknad
2024-09-02 10:10

I lördags arrangerade Bringetofta samhälls- och idrottsförening Bringetofta marknad och vilken marknad det blev. Marknaden har arrangerats sedan 1990 och är en omtyckt och välbesökt marknad och i år slog den flera rekord. Marknaden äger rum på eftermiddagen men redan klockan tolv kunde man se bilkön slingra sig fram på de små landsbygdsvägarna som leder till den lilla byn Bringetofta.

I år var det mer än 50 knallar som var redo att sälja sina varor och så många knallar har det inte varit på tidigare marknader. Klockan 13 var hela marknadsplatsen fylld av köpsugna och hungriga besökare. Ostkaka, saft, sylt och kakor, bröd var lite av allt hemlagat och hembakat som snabbt gick åt. Trots det fina vädret inhandlades stickade koftor, fårskinn och ullstrumpor. Honung var också eftertraktat. Ost-, korv-och godisstånden hade långa köer och vid de olika serveringarna var det trängsel hela dagen. Här fanns isterband, grillad korv, rökt fisk, ostkaka och fika.

Ballongblåsaren och ansiktsmålaren hade fullt upp hela dagen. Barnen hoppade i hoppborgen kunde och kunde även rida en runda på en snäll liten ponny. Brandbilen lockade många förtjusta barn som fick ta på sig en brandrock och släcka en eld. Dunket från yxkastningen hördes hela dagen och Rolf Karlsson blev årets yxkastarmästare. I Tunasalen fanns en pinnstolsutställning från Kulturgatan i Bodafors.

Många nya besökare syntes på marknaden men också de som alltid brukar åka på Bringetofta marknad. Det är den roligaste och bästa marknaden uttalar många besökare. Då marknaden bara håller på i tre timmar träffas många och det blir tillfälle att bara sitta ner och prata. Efter marknaden kunde man gå till kyrkan och lyssna på en musikgudstjänst där Cia Brage Hafström sjöng. 

Vilka var då rekorden?
1. Vädret har aldrig varit så perfekt.
2. Antalet knallar har aldrig varit så många.
3. Antalet besökare har heller aldrig varit så många. 

Det är cirka 100 ideella krafter som gör marknaden möjlig och Bringetofta marknadskommitté var nöjd och tacksam över en lyckad marknadsdag.

Skicka in läsarnyhet

Skriv en egen nyhet och skicka till appen för publicering
skicka in

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lunch
▪️Köttfärslimpa med gräddsås och lingon
▪️Veckans fisk: Panerad torsk med dillcrême
▪️Veckans sallad: Sallad med rökt lax, avokado och kokt ägg
▪️Veckans pasta: Pasta Corleone
▪️Veckans vegetariska: Oumpf-smashburgare, chipotlemajo, pommes

Dagens rätt 138:- inkl. sallad, bröd, smör, dryck, kaffe & kaka serveras vardagar 11.30-14.00.
Häfte med 10 lunchkuponger: 1200:-, vårt lunchhäfte är personligt.
Avhämtning: 110:-.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i SävsjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.