SävsjöAppen
Maria Wetterholm och Caroline Wiklund ledde allsång i hembygdsparken. Foto: Magdalena Anderås
Premiär för allsång i hembygdsparken: "Mer än nöjda"
2024-07-23 12:23

När Sävsjö hembygdsförening för första gången bjöd in till allsång i söndags eftermiddag slöt publiken upp för att sjunga tillsammans.
– Kan man slå den här dagen? säger Maria Wetterholm som tillsammans med vännen Caroline Wiklund ledde allsången.

Det efterlängtade soliga vädret i kombination med sång och musik visade sig vara ett lyckat recept och på söndagseftermiddagen samlades 140 personer i hembygdsparken i Sävsjö.

– Vi är mer än nöjda, säger Bertil Zettergren, ordförande i hembygdsföreningen. 

Bland besökarna finns de som är med i hembygdsföreningen och gärna är med på alla aktiviteter som anordnas och de som kommit för första gången. Publiken består som väntat av äldre personer men en del yngre i blandade åldrar har också slutit upp.

Eftermiddagen inleds med fika och hembygsföreningen har dukat upp med flera sorters kakor och kaffe inne i Ljungastugan. Runt borden samtalas det över kaffekopparna och många ser till att hitta en plats i skuggan medan andra njuter av att sitta i solen. 

Allsångshäften delas ut och låtarna är en blandning av gamla och nya svenska sommarsånger och även någon schlager och några 90-talshits. Georg Riedel, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Abba och Lasse Berghagen finns alla representerade.

Låtarna har valts ut med stor omsorg av Maria Wetterholm och Caroline Wiklund.

– När vi har övat undrade vi hur länge låtarna skulle räcka, säger Caroline. 

Caroline och Maria lärde känna varandra som tonåringar under 90-talet när de spelade fiol på musikskolan. I publiken sitter några av deras ungdomsvänner som är på sommarbesök i Sävsjö och några trallvänliga låtar som de sjöng tillsammans har fått komma med på repertoaren.

– När Maj-Sofie frågade kände jag att det måste vi. Sång och musik är ju så roligt, säger Caroline.

Så är det dags för musikunderhållningen och Caroline och Maria gör entré med fiolerna i handen till tonerna av "Sommar, sommar, sommar". 

Till sin hjälp har de Stig Neander på dragspel och Helene Gustavsson på piano och ukulele. Maria plockar emellanåt fram gitarren och på utvalda låtar spelar antingen Maria eller Caroline fiol medan den andra leder sången.

Dessutom trallar Carolines son Leon med i Cornelis Vreeswijks "Turistens klagan" till publikens stora glädje. På flera låtar är han också med på tamburin och maracas. 

Publiken sjunger med för fullt och även de som inte tar ton ser ut att njuta. Når sångerna i häftet är sluts bjuds det på instrumentala extranummer där fiolerna och dragspelet får glänsa. När en dryg timme har gått avslutas sångkavalkaden med en variant av "Stockholm i mitt hjärta" där Stockholm förstås bytts ut mot Sävsjö.

– Det här var underbart! För en stund har vi glömt eländet i världen, säger Maj-Sofie Andersson från Sävsjö hembygdsförening. 

– Det här var över förväntan och vädret var med oss, säger Bertil Zettergren.

Bertil och Maj-Sofie avtackar de medverkande med varsin bukett eterneller. Många av besökarna tar också tillfället i akt och tackar musiker och sångare. Alla inblandade är glada över den trevliga eftermiddagen.

– Det är tydligt att det var uppskattat. Som de sjöng med, det är det man vill, säger Caroline Wiklund. 

– Det känns som en lättnad, endorfinerna sprutar! Det är så roligt med alla människor och kul med yngre också, säger Maria Wetterholm.

– Kan man slå den här dagen? säger Maria Wetterholm.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
ABL söker personal! Svetsoperatör MAG - svetsning
ABL Construction Equipment i Sävsjö utvecklar, konstruerar och producerar redskap till entreprenadmaskiner, framför allt hjullastare och grävmaskiner, med leveranser till kunder över hela världen. Högsta kvalitet tillsammans med flexibilitet är vårt kännemärke.
Vi är ca 43 anställda i egna lokaler i Sävsjö, där vi har helheten under samma tak.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med manuell MAG-svetsning – upphäftning och svetsning av redskap till hjullastare och grävmaskiner, allt från fästen till skopor. Tillverkningen sker från grunden utifrån ritningsunderlag och svetsfixturer.

Kvalifikationer
• Gymnasieutbildning eller motsvarande
• Erfarenhet av MAG-svetsning
• Ritningsläsning
• Svenska i tal och text
• Travers och truckkort är meriterande
• Erfarenhet från branschen är också en fördel

Personliga egenskaper
• Noggrann och kvalitetsmedveten som person, vilja att göra ett bra jobb
• Intresserad och vilja att lära nytt och utvecklas

Vid tillsättande av denna tjänst kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten tillsätts löpande, varför vi vill se just din ansökan så fort som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta:
Martin Andersson, produktionschef
0382-676 21, martin.andersson@abl.se

Lunch
▪️Helgbuffé 179:-
Ingår: kökets val av 3 olika sorters kött, salladsbord, potatisgratäng, rostade grönsaker, sås & naturligtvis vår berömda béarnaise & hembakt bröd, samt kaffe & tillbehör.
Visa dagens lunch från ytterligare 6 restauranger
Erbjudande
Nyheter för Lilla caféet
Eftersom att det är barncancermånaden nu i September så kommer vi på Lilla caféet att skänka 10kr för varje såld chokladboll. Kom därför in till oss och ta en gofika tillsammans med en chokladboll i ett gott syfte!💙


Nu fredag den 6e september kommer vi att stänga vid 19.00. Istället ser vi fram emot nästa vecka då vi kommer att köra AW på fredagen 13/9 öppet till 22.00. 


Denna AW kommer vi att köra räkafton med en färsk räkbuffe samt ett spännande vinpaket. Vi kommer även att ha andra alternativ på menyn.


Förboka för att garantera platser!
Idag
Alma, Hulda har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
28 ⁰C
14 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i SävsjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.