SävsjöAppen
Andreas Hördegård, Katarina Carlsson och Frida Sjölin Petersson ser fram emot att Tallåsen i Vrigstad fylls med barn på lördag förmiddag. Foto: Privat / Magdalena Anderås
Dags för fotbollscup för 6- till 9-åringar i Vrigstad: "Förväntansfulla"
2024-09-07 08:45

Idag lördag arrangerar fotbollsföreningen i Vrigstad Smålandsvillans barncup med 660 deltagande barn. 

– Vi är förhoppningsfulla på att det kommer att bli en bra dag för alla barn som är med, säger Andreas Hördegård.

Vrigstad IF välkomnar idag på lördagsförmiddagen 660 fotbollsspelande barn i åldrarna 6 till 9 år. Det är Smålandsvillans barncup som spelas och förutom barnen kommer idrottsplatsen också fyllas av ledare, familjer, funktionärer och intresserade. 

– Inför det här året har vi inte ens marknadsfört någonting. De ringer och fyller på och anmäler sig själva, vilket är roligt, säger Andreas Hördegård.

– De som har varit där har ju varit väldigt nöjda och återkommer gärna. Att toaletter, service, mat och sånt fungerar är viktigt. Funkar det så får man en positiv upplevelse, säger Frida Sjölin Petersson.

– Ja, det är roligt att det är så många som vill komma hit, och att vi har vädret med oss, säger Katarina Carlsson.

Hela föreningen hjälps åt
Andreas, Katarina och Frida är några av alla de frivilliga från Vrigstad IF som ägnat fredagskvällen åt att förberedelser. Bland annat har de tre fotbollsplanerna delats in i mindre planer, serveringsbord för hamburgare och kiosk ställts upp och bänkar och inlånade fotbollsmål placerats ut.  

– Det är jätteroligt att hela föreningen hjälps åt. Det är ju en rätt stor förening och hela föreningen ställer upp. Både herrlag och damlag och alla sektioner, ungdomslag och föräldrar hjälper till. Något ungdomslag hjälper till att dömma, säger Andreas.

– Det här är den stora grejen för klubben och det är betydelserfullt att det händer något i bygden, säger Frida.

På lördagsmorgonen har arbetet redan pågått några timmar innan lagen anländer och så börjar matcherna klockan 9.

– Vi har känt de senaste åren att det är så många som hjälper till, både innan, under och efter. Då är det ju roligt, i stället för att några få ska slita som det kanske var lite mer i början. Och det är extra roligt när man ser att det flyter på bra under dagen, säger Andreas.

– Jag tror att det betyder en hel del att kunna erbjuda våra barn en cup på hemmaplan i den här åldern. Att familj och andra kan komma och titta för att det är nära är jätteroligt, säger Andreas.

Hålla bra kvalitet
I år är cupen större än någonsin med 66 lag anmälda och klubben har till och med fått tacka nej till flera lag. 

– Egentligen så hade vi ett tak på 60 lag. Året innan det hade vi tak på 54, men i år sa vi 60. Men sen var det sånt tryck så då öppnade vi ändå upp till 66. Men det är absolut max för att vi ska kunna hålla bra kvalitet, säger Andreas.

Det är bland annat antalet parkeringsplatser nära idrottsplatsen som är begränsade och så ska all logistik fungera bra.

– Vi är tacksamma till paddelhallarna och några närliggande företag som lånar ut sina parkeringsplatser för att det ska finnas parkering till alla. Vi är också jättetacksamma för att Smålandsvillan har sponsrat cupen de senaste fem åren, säger Andreas.

Lagen kommer från städer och orter runt omkring, som Jönköping, Värnamo och Växjö och från Sävsjö kommun deltar lag från alla fotbollsklubbarna. 

– Allt fokus är på att det ska vara roligt. Man ska komma hit och ha kul och spela fotboll och få sin medalj. Guldmedaljen är viktig, säger Andreas. 

Lagen är indelade i fyra grupper, pojkar och flickor födda 2017/2018 och 2015/2016. Varje lag spelar fem matcher och har tio spelare varav fem är på planen samtidigt. 

– Vi är förhoppningsfulla på att det kommer att bli en bra dag för alla barn som är med, säger Andreas.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
Välkommen på Tisdagsandakt
På tisdag får vi besök på tisdagsandakten av två av våra pensionerade vaktmästare, Alf Holmberg och Toye Gustafsson. De har båda många minnen från sin  vaktmästartid att berätta och de kommer även att medverka med sång.  Det blir andakt med vår kyrkoherde, Pär Sjöstrand. Vi dricker kaffe tillsammans som vanligt.
Lunch
▪️Bakad potatis
▪️Matpajer
▪️Sallader
▪️Grillad toast på surdegsbröd

Serveras från 11.00.
Sallad, dressing, bröd och smör ingår.
Ta med: 110 kronor
På plats: 125 kronor inkl kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.