SävsjöAppen
En bild tillhörande nyheten
Annie Karlsson och Ellen Lannemyr bjuder in till tävling. Foto: Science Park
Länets bästa idéer och innovationer lyfts fram i tävling: "Vi gillar alla idéer"
2024-10-16 14:16

Science Parks årliga innovationstävling fokuserar extra på hälsa och välbefinnande och på hållbar produktion och konsumtion. Den som har en idé är välkommen att skicka in sitt bidrag under oktober.

Sedan många år arrangerar Science Park Jönköping en innovationstävling där den som har en idé eller innovation kan vara med och tävla fram till den 29 oktober. 

– I år vill vi spetsa till det lite för vi har ett större tema som vi jobbar med på Science Park som handlar om hälsa och välbefinnande. Därför vill vi hitta idéer inom det området, säger Ellen Lannemyr, affärsutvecklare på Science Park Jönköping.

Elin Lannemyr och Annie Karlsson som båda är affärsutvecklare på Science Park berättar att de letar lite särskilt efter tävlingsbidrag inom ytterligare två områden som är hållbar produktion och konsumtion och innovativa lösningar. Förhoppningen är att fler ska inse att de sitter på bra idéer att jobba vidare med. 

Brett tema
– Många kanske tänker spontant att det är sjukvård vi pratar om när det gäller hälsa och välbefinnande, men vi ser det som ett väldigt brett tema. Det kan vara både produkter och digitala lösningar och tjänster, så där försöker vi hjälpa till att tänka större, säger Ellen.

Området som handlar om hållbar produktion och konsumtion utgår från FN:s globala mål. 

– Det kan handla om cirkulära idéer, produktidéer utifrån kanske spillmaterial eller saker inom det området. Och sen så har vi även en del som handlar om unika innovationer, sådant som kanske inte finns alls sedan innan, säger Ellen.

Det finns två olika vinster. Den bästa innovationen vinner 100 000 kronor som ska användas till vidareutveckling av idén och en plats på Science Parks inkubatorsprogram. Det finns också ett pris på tiotusen kronor i utvecklingsmedel för bästa idé.

Förra året skickades ett 80-tal förslag in och tävlingsbidragen kom från alla kommuner i länet. De inskickade idéerna kan leda till mer oavsett om man vinner något av priserna. 

Lokal kontakt
När man skickar in sin idé eller innovation får man kontakt med sin lokala affärsutvecklare från Science Park. I Sävsjö kommun är det Annie Karlsson som är affärsutvecklare både på Science Park och på Sävsjö Näringsliv. 

– Vi gillar alla idéer. Har man en affärsidé så är man alltid välkommen att prata med oss, säger Annie.

Just att man kan få kostnadsfri hjälp kring från Science Park för sin affärsidé är något som Ellen och Annie vill lyfta fram och som alla kanske inte känner till. 

– Det är ju jättemånga ute i länet som sitter på idéer. Här kanske man vågar skicka in sin idé. Och så kommer man i kontakt med Annie som kan hjälpa till och ge verktygen att komma vidare, säger Ellen.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
Välkommen på Tisdagsandakt
På tisdag får vi besök på tisdagsandakten av två av våra pensionerade vaktmästare, Alf Holmberg och Toye Gustafsson. De har båda många minnen från sin  vaktmästartid att berätta och de kommer även att medverka med sång.  Det blir andakt med vår kyrkoherde, Pär Sjöstrand. Vi dricker kaffe tillsammans som vanligt.
Lunch
▪️ Ugnsbakad Fiskfile med Strimlade Grönsaker Sandefjordsås & Potatispure
▪️ Varmrökt lax med kokt potatis och caféets sås
▪️ Pannkakor med sylt och grädde
▪️ Räksallad, Ceasarsallad

Lunchöppet 11.30-14.00. Dagens lunch 135 kr, sallader 125/145 kr, varmrökt lax 140 kr. Inkl. vatten, kolsyrat vatten, måltidsdryck, sallad, bröd och kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.