SävsjöAppen
Hannah Göransson fick Sävsjöflickornas stipendium och nya ordföranden Pernilla Nordh gratulerade kommunens digitala fixare som under året får bära föreningens blåsippspin. Foto: Privat
Sävsjöflickornas tolfte årsmöte
2024-09-11 13:23

Årsmöteshelgen började redan på fredagskvällen. Det var Karin Magnusson på Lönns Kläder som hade bjudit in till modevisning.

Medlemmarna samlades på lördagsförmiddagen i Sockerklaras nya park. Där överlämnade Susanne Porsgaard och Pernilla Nordh Sävsjöflickornas blåsippspin till Henrik Gunnarsson som övertog den efter Bertil Zettergren som burit den ett år. Den ska bäras av en man som gör något bra för Sävsjöflickorna. Henrik är digital fixare för den som fyllt 69 år och uppåt.

Lördagen fortsatte med en stadsvandring längs Graningevägen ledd av Mona Brandin. Hon började med att berätta om lekparken och om Sockerklara. Flera av deltagarna delade med sig av minnen från Graninge. Vandringen avslutades med kaffe och kringla i Perennparken.

Sävsjöflickorna som hade anmält sig till årsmötet, i år 126 stycken, samlades på eftermiddagen i foajén i Kulturhuset för mingel och förfriskning. Många glada tillrop när vänner som inte setts på länge träffades!

En utställning av småbarnskläder och bilder hade ställts i ordning av Ulla Rosling.

På Röda Kvarn hälsade ordförande Susanne Porsgaard alla välkomna. Därefter parentation av fyra under året avlidna medlemmar.

Susanne redogjorde för bakgrunden och syftet med föreningen och dess medlemsantal som är 300.

Årsmötet leddes av Pernilla Nord och Ann-Christine Petersson valdes till sekreterare. Den ekonomiska rapporten föredrogs av Lotta Karlsson och revisionsrapporten lästes upp av Inger Malm.

Pernilla Nord valdes till ny ordförande för Sävsjöflickorna efter Susanne Porsgaard som innehaft uppdraget sedan Inger Högbergs bortgång i maj 2020.

Christina Lindstrand hade valt att avgå från styrelsen och efterträddes av Malin Jonsson.

Styrelsen består för övrigt av Christina Andersson, Maj-Sofie Andersson, Katarina Gynnerstedt, Lotta Karlsson, Ann-Christina Petersson och Susanne Porsgaard. Valberedningen består av Karin Magnusson och Helén Arvidsson. Revisorer är Inger Malm och Ann-Mari Fanger och ersättare Runa Jansson.

Årets stipendiat, Hannah Göransson, kallades upp på scenen. Hon fick en check på 5.000 kronor för sina framgångar inom skytte och intervjuades av Pernilla Nordh. Bland annat kan nämnas fyra individuella SM-medaljer, nått EM-final, deltagit i VM. Deltagande i OS Los Angeles 2028 är inte omöjligt! Man satsar speciellt på landslagskyttar som tränar i Sävsjö. Hannah har satt Sävsjö på kartan utan att flytta hemifrån.

Efter årsmötet tog alla plats i Galaxen och nya medlemmar presenterades, i år tolv till antalet.

Ingrid Brentel presenterade den uppdukade buffén med allehanda delikatesser.

Fältpedagogerna, som föreningen uppmärksammat under året, för kvällen representerade av Marita Johansson och Hanna Leandersson, berättade om sin verksamhet vilket var uppskattat av många.

Kaffe med pannacotta serverades och kvällen fortsatte med underhållning av Caroline Wiklund, Maria Wetterholm och Birgitta Bjenning som spelade och sjöng kring temat flickor och ledde allsång. Caroline och Maria gjorde musikalisk entré med sina fioler.

Vid borden umgicks man genom att dela fina minnen från vårt kära Sävsjö innan det var dags att bryta upp från en trevlig kväll.

Skicka in läsarnyhet

Skriv en egen nyhet och skicka till appen för publicering
skicka in

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
Välkommen att fira FN-dagen med Mixturen
På tisdag kommer det även att bli en samling i Sävsjö församlingshem där Mixturens båda grupper har en FN-samling. Barnen medverkar med sång och även Pär Sjöstrand är med och håller en andakt. Ett enkelt fika blir det också. Man får även möjlighet att ge en gåva till "Världens barn".
Lunch
▪️BBQ- & Halloumiburgare

Dagens 79 kr inklusive dryck och kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.