SävsjöAppen
En bild tillhörande nyheten
Urban Blücher berättar om Sävebos samarbete med bland annat HA74. Foto: HA74 / Frida Ohlin
Boende bjuds på hockeyupplevelse: "Värna våra hyresgäster"
2024-09-27 09:03

I ett samarbete mellan Sävebo och HA74 erbjuds nu hyresgästerna att gå på hockeymatch. 

– Vi bjuder in alla våra hyresgäster så att de får gå gratis på matchen, säger Urban Blücher.

Det kommunala bostadsbolaget Sävebo bjuder in alla sina hyresgäster till hockeymatch och bjuder dessutom de som kommer på korv och dricka. 

– Vi har funderat på vad vi kan göra för våra hyresgäster som ger lite extra guldkant, säger Urban Blücher, VD för Sävebo. 

Efter att ha arrangerat kubb- och grillkvällar för sina hyresgäster startar nu Sävebo samarbeten med lokala idrottsklubbar. Sävebo stöttar flera av idrottsföreningarna i kommunen genom sponsring och såg möjligheten att göra något tillsammans med dem. 

– Nu har vi tänkt att vi tar det ett steg längre genom att prata med de föreningar som vi sponsrar och försöka göra gemensamma satsningar.

Först ut är HA74 och det är matchen mot Kristianstad på söndagseftermiddagen den 6 oktober som hyresgästerna är inbjudna till. Hockeyföreningen bidrar genom att bjuda hyresgästerna på inträdet medan Sävebo står för korv och dricka i form av en matbiljett. 30 personer har redan anmält sig till Sävebo.

– Vi gör det här för våra hyresgäster samtidigt som vi stöttar klubbarna som vi sponsrar. De får en möjlighet att marknadsföra sig lite mot människor som kanske inte hade kommit annars. 

Det skulle till exempel kunna leda till att barnfamiljer får upp ögonen för olika idrotter och att barn börjar med idrotter som de upptäcker att de tycker om.

– Idén är rätt så ny men jag har pratat med Sävsjö Innebandy och de är också med. Där kommer vi att ha ett liknande arrangemang tillsammans med innebandyn. Sen ska vi gå vidare och prata med de andra klubbarna vi sponsrar. 

Kubb och grillning
Sedan tidigare har bostadsbolaget bjudit in hyresgästerna till trivselkvällar med kubbspel och grillning. Kubbkvällar har i slutet av sommaren hållits i Vrigstad och Sävsjö och omkring 50 personer har deltagit vid varje tillfälle.

– Nu kommer vi gå vidare med att vi bjuder in tre fastigheter här i Sävsjö till en kväll där det kommer att vara musikquiz och lite framträdande och vi bjuder på pastasallad. Sen ska vi se om vi kan hinna med en kubbkväll i Rörvik innan vädret blir för tråkigt. Vi försöker kolla av väderleken.

Urban berättar att de efter att tidigare har lånat en grill nu har köpt in en egen för att kunna arrangera fler träffar framöver. 

– Sen tycker personalen att det är jätteroligt också när vi är ute. Det är en liten energikick för oss också och det blir en liten happening för oss. Det brukar vara rätt så stor uppslutning från personalen, som är med och hjälper till för man tycker att det är så roligt. 

Kubbkvällarna har varit uppskattade, inte minst bland barnen. De vuxna har också uppskattat att få möjlighet att träffa och lära känna sina grannar. Förhoppningen är att både sportupplevelser och trivselkvällar ska bidra till gemenskap.

– Och framförallt så är det ju så att vi vill värna våra hyresgäster. Att de ska tycka att det är bra att bo hos oss. Man får lite extra och de märker att vi tänker på dem.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
I Juletid
För tredje gången gästar "I jultid"-turnén Vrigstad. För tre år sedan var Elisa Lindström gästartist och i fjol firade turnén 20 årsjubileum och Tommy Nilsson var solist. I år är det John Lundvik som sjunger tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcos Ubeda på keyboard. John Lundvik vann melodifestivalen 2019 med låten "Too late for love". För två år sedan tävlade han i samma tävling med "Änglavakt". Han har även vunnit "Let's dance" 2020. John Lundvik växte upp i Växjö från det att han var 6 år vilket han bl a berättar om i sitt sommarprat från 2019. Han har även en friidrottskarriär bakom sig där han tävlade i kortdistanslöpning. Även den här gången medverkar den lokala kören Cantabile under ledning av Carina Hult. Vill man köpa en biljett så gör man det på Hemköp i Vrigstad från den 16/11.
Lunch
▪️Bakad potatis
▪️Matpajer
▪️Sallader
▪️Grillad toast på surdegsbröd

Serveras från 11.00.
Sallad, dressing, bröd och smör ingår.
Ta med: 110 kronor
På plats: 125 kronor inkl kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.