SävsjöAppen
Mona Palmquist - Årets butik, Nils Emil Yngvesson - Årets företagare och Viktor Sigfridsson - Årets nytänkare Foto: Magdalena Anderås
Mingel och prisutdelning för företagare: "Utvecklas framåt"
2024-10-07 09:09

I fredags kväll samlades företagare från Sävsjö kommun för en kväll som bjöd på mingel, mat och priser. Bland annat utsågs Årets företagare, som har ett stort intresse för teknisk utveckling. 

– Just att få använda ny teknik i en gammal industri och se vad det kan bli av det, hur man kan få synergieffekter och utvecklas framåt och vara konkurrenskraftig, säger Nils Emil Yngvesson.

När Sävsjö Näringsliv bjöd in till Näringslivsfest testades ett nytt koncept med mingel i fokus. Kvällen bjöd på enklare mat runt ståbord och gott om tid att prata med varandra.

På festen fanns en hel del företagare som inte varit med tidigare. En av dem var Frida Hagström som i våras startade barnklädesbutiken Lilla Pyret i Sävsjö.

– Det är roligt att vara med och det är alltid bra att träffa fler företagare, att knyta kontakter och lära känna fler, säger Frida Hagström.


Årets UF-företagare är Alva Bergström och Deborah Yngvesson. Foto: Magdalena Anderås

Aleholmseleverna Deborah Yngvesson och Alva Bergström var först ut att prisas på festen, och tog emot utmärkelsen Årets UF-företag. Under förra året startade de och drev Taste the Nature UF.

– Affärsidén var att vi utnyttjade allemansrätten. Vi har plockat lingon och svamp och gjort lingonsylt och rårörda lingon. Vi har sålt sylt, kantareller och torkade kantareller, berättar tjejerna.

De berättar att de har inriktat sig på att sälja till en äldre målgrupp och bland annat sålt på marknader. De har fått jobba hårt med både att plocka och med alla delar som det innebär att starta företag. 

– Det har varit väldigt lärorikt. Vi har fått jättemånga nya erfarenheter. Det känns som en bra introduktion till att driva ett företag, säger Deborah Yngvesson.


Mona Palmquist, Susanne Häggquist, Ida Alfredsson och Wilma Johansson. Foto: Magdalena Anderås

Årets butik blev klädbutiken People. Mona Palmquist som driver klädbutiken tog emot priset tillsammans med sina medarbetare När hon tackar för priset berättar hon att det inte alltid är lätt att driva butik men priset ger henne inspiration att fortsätta . 

– När jag kör in i Sävsjö så känner jag att jag blir glad. Jag tycker alla är så goa och vänliga.

Hon lyfter också fram att de senaste årens nya grannar i form av café och sushirestaurang vid torget och inredningsbutik på Köpmangatan gör mycket för inspirationen.

Viktor Sigfridsson med företaget Sigzza blev Årets nytänkare. Foto: Magdalena Anderås

Nästa företagare att ta emot pris var Viktor Sigfridsson som bakar napolitanska pizzabottnar och pizzor under namnet Sigzza. Under året började han sälja sina frysta pizzabottnar på Ica Klingan i Sävsjö, något han hoppas kunna utöka till fler butiker.

– Jag tycker också att det är väldigt kul med event.  Så jag hoppas att jag kan utveckla det mer, att vara ute bland folk.

Nyligen stod han för nattamaten på ett bröllop och han har också serverat sina pizzor på födelsedagsfiranden och liknande.


Nils Emil Yngvesson tar emot pris av Veronica Örfelth från Företagarna Höglandet. Foto: Magdalena Anderås

Så var det dags för kvällens sista pris, Årets företagare, som gick till Nils Emil Yngvesson som driver Elteknik & Konstruktion i Stockaryd. Företaget tillverkar elcentraler och Nils Emil Yngvesson är tredje generation att driva företaget. I motivationen nämndes hans nyfikenhet på innovation och teknisk utveckling som bidragit till effektivisering av verksamheten.

Nils Emil Yngvesson berättar om hur han som 16-åring startade företag tillsammans med sin kusin där de gjorde fiskedrag med hjälp av 3D-skrivare, och kunskapen därifrån har han tagit med sig in i företaget.

– Det är en kompetens som jag har tagit med mig in i företaget. Och AI är något som jag tycker är superspännande och just att få använda ny teknik i en gammal industri och se vad det kan bli av det, hur man kan få synergieffekter och utvecklas framåt och vara konkurrenskraftig, säger årets företagare i Sävsjö kommun.

Ladda ner SävsjöAppen

Ios Android
Lediga jobb
I Juletid
För tredje gången gästar "I jultid"-turnén Vrigstad. För tre år sedan var Elisa Lindström gästartist och i fjol firade turnén 20 årsjubileum och Tommy Nilsson var solist. I år är det John Lundvik som sjunger tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson och Marcos Ubeda på keyboard. John Lundvik vann melodifestivalen 2019 med låten "Too late for love". För två år sedan tävlade han i samma tävling med "Änglavakt". Han har även vunnit "Let's dance" 2020. John Lundvik växte upp i Växjö från det att han var 6 år vilket han bl a berättar om i sitt sommarprat från 2019. Han har även en friidrottskarriär bakom sig där han tävlade i kortdistanslöpning. Även den här gången medverkar den lokala kören Cantabile under ledning av Carina Hult. Vill man köpa en biljett så gör man det på Hemköp i Vrigstad från den 16/11.
Lunch
▪️BBQ- & Halloumiburgare

Dagens 79 kr inklusive dryck och kaffe.
Visa dagens lunch från ytterligare 8 restauranger
Idag
Marika, Marita har namnsdag idag.
Läs vidare om dagens temadagar och historiska händelser
Väder
Idag är högsta temperaturen
och lägsta temperaturen
11 ⁰C
9 ⁰C
väder
Resa
När går nästa buss eller tåg? Det hittar du i NässjöAppen
Hemester
Tipsa om din bästa hemesterplats under Hemester.